Innovativ design   –   Snabb leverans   –   Svensk tillverkning

Innovativ design      –      Pålitlig leverans      –      Svensk tillverkning

Press & Fakta

Här kan du läsa om våra omnämningar men även lite fakta kring företaget!

Press & Fakta

BeeLab Technology Sweden AB är ett svenskt företag med sitt säte i Kalmar. Vi är ett gäng entusiaster som bryr oss om bin och vill arbeta för att utveckla biodlingen. I teamet finns erfarna back-end specialister, teknikutvecklare, UX/UI kompetens, professionell hantverkskunskap och naturligtvis bi-expertis! Företagets VD är Mikael Ekström med lång erfarenhet av biodling.

BeeLab är från början ett forskningsprojekt för digitala bikupor, via HSB Living Lab i Göteborg, som fått stor uppmärksamhet och även vunnit Årets Hållbara Projekt 2020! Projektet går ut på att digitalt samla in data som kan hjälpa forskare med information, och biodlare att bättre ta hand om sina bisamhällen!

Men BeeLab är också nu sedan hösten 2020 ett kommersiellt avknoppat företag som vill att forskningsprojektet ska få fortsätta , och vi har därför paketerat och börjat sälja ett antal produkter relaterade till det som togs fram i projektet. Vi kallar det för ”en digital modern biodling”.

BeeLab Technology Sweden AB är ett nystartat svenskt företag med sitt säte i Kalmar. Vi är ett gäng entusiaster som bryr oss om bin och vill arbeta för att utveckla biodlingen. I teamet finns erfarna back-end specialister, teknikutvecklare, UX/UI kompetens, professionell hantverkskunskap och naturligtvis bi-expertis! Företagets VD är Mikael Ekström med lång erfarenhet av biodling.

BeeLab är ett företag grundat ämnat att tillföra en serie produkter ämmade att underlätta modern biodling. Utöver att erbjuda två modeller av toppmoderna och lättanvändliga kupor så erbjuds även BeeLab Appen, där biodlare kan övervaka sina kupor i realtid samt få historisk data över exempelvis vikt, luftfuktighet och temperatur. Appen bidrar även med lösningar för att dokumentera sin biodling. För att tillhandahålla denna data finns även BeeLab Gateway – ett sensorkit som placeras i kupan för att hämta information.

Digi.no

24 Juli 2021

CIO Awards

14 December 2020

SVT Nyheter

21 Oktober 2020

Corren

29 Juni 2020

Smålandsposten

11 Juni 2020

HSB Living Lab

8 Juni 2020

Bloomberg

22 Oktober 2019

Voister

1 Oktober 2019